Китайците се опияняват от френския коняк

Страната вече е вторият най-важен пазар след САЩ и бавно пресушава световните запаси
1 мар 2012 12:04, Бойчо Попов
7
Китайците се опияняват от френския коняк
Снимка: Getty Images News

 Китай и американският рапър Кени Уест имат едно общо нещо: те обичат коняк. Китайците са толкова въодушевени от френския коняк, че се очаква след четири години да се превърнат в най-верните му потребители, показва неотдавнашно проучване на International Wine & Spirits, поръчано от концерна за търговия на вино Vinexpo.

Китай вече е вторият най-важен пазар за коняк след САЩ и бавно пресушава световните запаси, пише в свой анализ Wall Street Journal.

В Поднебесната империя конякът е символ на статуса. Бизнес партньорите си го подаряват един на друг, пие се с удоволствие на корпоративни събития, както и на семейни тържества.

През миналата седмица производителят Pernod Ricard заяви, че марката му коняк Martell се разраства с бурни темпове благодарение на силното търсене в Китай. През втората половина на 2011 г. компанията е продала с 28% по-големи количества Martell, отколкото година по-рано. Нито една друга марка на компанията не расте толкова бързо.

В началото на годината и Remy Cointreau обяви, че продажбите на марката Martin през деветте месеца до декември се е увеличила с 37%. И Remy, подобно на Pernod, заяви, че силното търсене от Китай е най-важния двигател за растежа.

Oще новини за луксозни стоки четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: коняклуксозни стоки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми ние нали си имаме Слънчев бряг....
5
1
 
1
 
! Отговори
ii преди 12 години
След 5 години 2/3 средната класа на света ще бъде в Китай. Незнам дали някой осъзнава какво значи това ... но арабската пролет ще е цвете пред това което предстой да се случи с Eвропа и USA.
4
1
 
2
 
! Отговори
Познавач преди 12 години
Френски коняк? Буре с дъбови стърготини (викат им "шрот"), шльоковица и ултразвук и *** се прехласват. Като знам китайците, а и американците, какви изискани небцета имат! Тея, ако опитат старо "Поморие", лошо ще им стане!
3
0
 
2
 
! Отговори
qicata deba преди 12 години
abe te se opiqnqvat ot frenskiq konqk, ama nie se opiqnqvame ot drugo - edno qice 40 st., e*i mu maikata!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a az se opiqnqvam ot frenska liubov. meeestim
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом от него се опияняват не знам от домашарка как ще са

Спонсорирани публикации