1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На “Винария” ще бъде показан френски коняк, отлежал половин век

На “Винария” ще бъде показан френски коняк, отлежал половин век

Сред атрактивните експонати ще са кристалните чаши и декантери за вино, изработени от нов вид стъкло, което подчертава качествата на напитките

 

Петдесетгодишен златен френски коняк ще събира погледите на ценителите на международната изложба "Винария", която стартира утре в пловдивския панаир. Уникалната напитка ще бъде показана на щанда на френската фирма "Албер де Монтауберт" в палата 13. Сред атрактивните експонати ще са кристалните чаши и декантери за вино, изработени от нов вид стъкло, което подчертава качествата на напитките. Лозарите пък ще се дивят на мечтата си за малък и маневрен трактор пред двойнозавиващия Volcan DualSteer. Той има най-малък радиус на завой - 2,20 м, а кабината му е с височина едва 1,75 м. Мастер клас "Дефиле на мавруда" с модератор Иван Гарелов е сред другите атракции на изложението. Над 550 лозаро-винарски фирми от 32 държави ще покажат най-добрите си марки вина и високоалкохолни напитки на "Винария". Както винаги родните изби са подготвили впечатляващи колекции. Наред с класическите вина в тях има нетрадиционни съчетания от сортове грозде. Освен на уникални рецепти производителите са заложили и на специфични технологии за обработка на суровината. В сряда вечерта на бала "Вино и любов, любов и вино" ще бъдат връчени наградите "Златен ритон" и медалите от националните дегустации на вина и спиртни напитки, които се проведоха от 2 до 10 март. 838 мостри от вина, ракии и винено бренди, представени от 49 фирми, се състезаваха за наградите.

 Най-мащабната проява от деловата програма на "Винария" е конференцията на високо ниво с участието на министри и заместник-министри на земеделието на страните от Югоизточна Европа. На нея ще се обсъждат мерки за насърчаване развитието на отрасъла и разширяване на пазара на вино.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.