Регистрация

Коняк за милион долара

Автор: Profit.bg 14 август 2008

Американците го наричат "бренди", а в повечето страни е известен просто като "коняк". Но както и да се нарича напитката, трудно може да се представи тя да струва 1 млн. долара. И все пак и това се случи, пише "Бизнес-стиль".

Наскоро в нюйорксия елитен бар 49 Grove компанията Mendis International Inc. представи пред избрана аудитория от каймака на обществото на града най-новия си продукт- Mendis Million Dollar.

Оказа се, че цената му е точно толкова колкото пише на етикета. "Продуктите на разкоша не се произвеждат за една вечер. Трябва страст и отдаване на работата, стремеж към съвършенство. Mendis отговаря на този стандарт", коментира безбожната цена на напитката президентът на компанията Кристофър Ричардсън.

Представеният коняк е първият в света, направен на базата на кокос. Той е абсолютно натурален, дестилиран от кокосово мляко и държан две години в бъчви от специално тропическо дърво.

Вкусът му е удивително мек и ненатрапчив, текстурата - кадифена, не губи вкусовите си качества при различните употреби.

Серията Mendis Million Dollar е лимитирана и предназначена за колекционери. Всяка бутилка е с поредно число, дата и личен подпис на създателя на Mendis, чиито корени датират от 40-те години на 20 в.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души